уторак, 18. новембар 2014.

PAVLAKA TORTA

REŠIO SAM DA PODELIM SA VAMA RECEPT TORTE KOJU OBOŽAVAM!

POTREBNO:250gr brašna
                     400gr šećera
                     750gr kisele pavlake 20% masti
                     500gr višanja
                       80gr maslaca
                         1 prašak za pecivo
                         1 vanil šećer
                         1 jaje
                         2 pudinga od vanile
                         0,5l mleka
                         1 želatin
PRIPREMA: Od 250gr brašna,100gr šećera,80gr maslaca,vanil šećera,praška za pecivo
                     i jajeta zamesiti prhko testo.Ostaviti u frižideru oko 40 minuta.Okrugli
                     kalup namazati margarinom i brašnom pa testo razviti na dno i strane kalupa.
                     U 0,5l mleka i 200gr šećer skuvati 2 pudinga,skinuti sa ringle i u vrelo dodati
                     750gr kisele pavlake.Sipati u kalup.Peći 70 minuta na 170 stepeni.
                     Dok se peče napraviti fil od višanja. Preliti želatin sa 4 kašike vode i ostaviti
                     10 minuta da nabubri. U šerpicu staviti višnje sa 100gr šećera da proključa
                      a zatim sipati želatin i skuvati fil. Fil ostaviti 10 minuta da se prohladi.
                      Kad se torta malo ohladi sipati fil od višanja.Pre služenja dobro ohladiti u
                      frižideru.PRIJATNO!


Нема коментара:

Постави коментар