REŠIO SAM DA PODELIM SA VAMA RECEPT TORTE KOJU OBOŽAVAM!
POTREBNO:250gr brašna
400gr šećera
750gr kisele pavlake 20% masti
500gr višanja
80gr maslaca
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 jaje
2 pudinga od vanile
0,5l mleka
1 želatin
PRIPREMA: Od 250gr brašna,100gr šećera,80gr maslaca,vanil šećera,praška za pecivo
i jajeta zamesiti prhko testo.Ostaviti u frižideru oko 40 minuta.Okrugli
kalup namazati margarinom i brašnom pa testo razviti na dno i strane kalupa.
U 0,5l mleka i 200gr šećer skuvati 2 pudinga,skinuti sa ringle i u vrelo dodati
750gr kisele pavlake.Sipati u kalup.Peći 70 minuta na 170 stepeni.
Dok se peče napraviti fil od višanja. Preliti želatin sa 4 kašike vode i ostaviti
10 minuta da nabubri. U šerpicu staviti višnje sa 100gr šećera da proključa
a zatim sipati želatin i skuvati fil. Fil ostaviti 10 minuta da se prohladi.
Kad se torta malo ohladi sipati fil od višanja.Pre služenja dobro ohladiti u
frižideru.PRIJATNO!
POTREBNO:250gr brašna
400gr šećera
750gr kisele pavlake 20% masti
500gr višanja
80gr maslaca
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 jaje
2 pudinga od vanile
0,5l mleka
1 želatin
PRIPREMA: Od 250gr brašna,100gr šećera,80gr maslaca,vanil šećera,praška za pecivo
i jajeta zamesiti prhko testo.Ostaviti u frižideru oko 40 minuta.Okrugli
kalup namazati margarinom i brašnom pa testo razviti na dno i strane kalupa.
U 0,5l mleka i 200gr šećer skuvati 2 pudinga,skinuti sa ringle i u vrelo dodati
750gr kisele pavlake.Sipati u kalup.Peći 70 minuta na 170 stepeni.
Dok se peče napraviti fil od višanja. Preliti želatin sa 4 kašike vode i ostaviti
10 minuta da nabubri. U šerpicu staviti višnje sa 100gr šećera da proključa
a zatim sipati želatin i skuvati fil. Fil ostaviti 10 minuta da se prohladi.
Kad se torta malo ohladi sipati fil od višanja.Pre služenja dobro ohladiti u
frižideru.PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар