уторак, 3. март 2015.

VIKTORIJA VIŠNJA

Sjajan recept sam pripremio danas za vas.Jednostavan,lak i izuzetno ukusan!

POTREBNO JE:
ZA KORU:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 dl ruma    
ZA FIL:
  • 800 grama višanja
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike griza
GLAZURA:
  • 100 grama čokolade 
  • 2 kašike ulja
PRIPREMA  ZA KORU:Umiksati jaja sa šećerom,potom dodati jogurt,ulje,brašno kakao,prašak za pecivo i rum.Sastojke dobro izmiksati i polovinu smese usuti u nauljenu,posutu brašnom tepsiju.
PRIPREMA ZA FIL:Na ulje staviti višnje,potom dodati šećer i griz pa propržiti oko 5 minuta,dok se nezgusne.Peći u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.Tepsiju izvaditi i na koru staviti fil pa dodati ostatak smese.Vratiti u rernu i peći još 20 minuta.Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem.Kad se kolac ispeče i malo prohladi,staviti na njega glazuru.                                    PRIJATNO!    

         


Нема коментара:

Постави коментар