понедељак, 2. март 2015.

BELO MESO U SENFU I MEDU

Ko je ljubitelj belog mesa(pilece grudi) evo jednog prelepog recepta za njih.
Odlikuje se savršenim ukusom i hrskavošcu!

POTREBNO: 500 grama belog mesa(pilece grudi)
                        100 ml senfa
                        100 ml meda
                            2 cena belog luka
                            2 jaja
                              brašno
                              prezle
                             mešavina zacina
PRIPREMA:Napraviti marinadu od sitno iseckanog belog luka,senfa i meda. U marinadu potopiti belo meso isečeno na trake da odstoji u frižideru najmanje 1 sat.Vaditi trake iz marinade uvaljati u brašno zatim u umuceno jaja sa mešavinom zacina pa u prezle.Ređati na namazanu žicu od rerne (ispod staviti tepsiju).Peci na 200 C oko 20 min. Višak marinade služiti kao umak uz meso!                   PRIJATNO! 
       

Нема коментара:

Постави коментар