четвртак, 14. мај 2015.

PERECE

Recept za perece koje nikog neće ostaviti ravnodušnim!
Hrskave i slane,njam njam,njamić......
POTREBNO:
         500g brašna
         1 dl ulja
         200g margarina
         1 jaje
         1/2 pakovanje kvasca
         1dl toplog mleka
         1,5 kašikica soli
         prstohvat šećera
         jaje za premazivanje
PRIPREMA:
Pomešati toplo mleko,šećer i kvasac,sačekati da se kvasac podigne,zatim dodavati so,margarin,ulje,jaje i brašno.
Umesiti smesu,razviti oklagijom na debljinu oko 1 cm
 pa vaditi modlom za perece.Premazati umućenim jajetom.
Redjati u tepsiju namazanom uljem.
Peći na 200C oko 20 minuta dok ne porumene!
                                           PRIJATNO!



MOŽETE KAD NAMAŽETE JAJE,POSUTI
SUSAM I LANENO SEME
(kao na slici)


Нема коментара:

Постави коментар