Želeo bih da podelim sa vama jedan lep recept kako napraviti
ukusan fašir od pečuraka vrbara (neki ih zovu i šumsko pile)
jer ukus neodoljivo podseća na pileće belo meso.Mogu naći u
ovo doba u šumama na vrbinim starim panjevima!
POTREBNO:
Pečurke dobro očistiti i oprati i staviti u tiganj sa lišćem celera,peršuna,selena
i mešavinom začina pa dodati vodu.Kuvati na tihoj vatri 15 minuta.
Za to vreme iseći luk na kockice.Pečurke izvaditi zajedno sa lišćem pa samleti.
Dodati jaja,luk i pokvašen hleb i sjediniti smesu.
Vaditi fašire rukom oblikovati i peći na ulju. PRIJATNO!
ukusan fašir od pečuraka vrbara (neki ih zovu i šumsko pile)
jer ukus neodoljivo podseća na pileće belo meso.Mogu naći u
ovo doba u šumama na vrbinim starim panjevima!
- 1kg pečurke vrbara
- 2 crna luka (može i mladi)
- 1 čen belog luka
- lišće celera peršuna i selena
- kašika mešavine začina
- 2 jaja
- 3 kriške hleba
- 2dl vode
- ulje
Pečurke dobro očistiti i oprati i staviti u tiganj sa lišćem celera,peršuna,selena
i mešavinom začina pa dodati vodu.Kuvati na tihoj vatri 15 minuta.
Za to vreme iseći luk na kockice.Pečurke izvaditi zajedno sa lišćem pa samleti.
Dodati jaja,luk i pokvašen hleb i sjediniti smesu.
Vaditi fašire rukom oblikovati i peći na ulju. PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар