четвртак, 7. мај 2015.

FAŠIRANE ŠNICLE OD PEČURKI VRBARA

Želeo bih da podelim sa vama jedan lep recept kako napraviti
ukusan fašir od pečuraka vrbara (neki ih zovu i šumsko pile)
jer ukus neodoljivo podseća na pileće belo meso.Mogu naći u
 ovo doba u šumama na vrbinim starim panjevima!

POTREBNO:

  • 1kg pečurke vrbara
  • 2 crna luka (može i mladi)
  • 1 čen belog luka
  • lišće celera peršuna i selena
  • kašika mešavine začina
  • 2 jaja
  • 3 kriške hleba
  • 2dl vode
  • ulje
PRIPREMA:
Pečurke dobro očistiti i oprati i staviti u tiganj sa lišćem celera,peršuna,selena
 i mešavinom začina pa dodati vodu.Kuvati na tihoj vatri 15 minuta.
Za to vreme iseći luk na kockice.Pečurke izvaditi zajedno sa lišćem pa samleti.
Dodati jaja,luk i pokvašen hleb i sjediniti smesu.
Vaditi fašire rukom oblikovati i peći na ulju.           PRIJATNO!

                                                  

Нема коментара:

Постави коментар