KO NIJE PROBAO,TREBALO BI DA PROBA!!
POTREBNO: 600 grama brašna
3dl mlake vode
1 jaje
1dl ulja
1dl mleka
200g margarina
1\2 paklice kvasca
susam
sucokretovo seme (očišćno)
laneno seme
so
šećer
PRIPEMA:Odvojiti 1 dl mlake vode,1dl mleka,pola kašičice šećera i pola paklice kvasca.
Izmešati da se digne kvasac.Kad se kvasac digao dodati belance,1dl ulja,2 kašičice soli.
Mesiti dodavajući postepeno brašno.Kad ste dobili lepo zamešeno testo (kad se
ubode prstom,testo mora da se vrati!)nauljiti testo,ostavi na toplo mesto u šerpi 90 min
da se testo digne.poželjno poklriti kesom!Kada se testo diglo istresti ga na čaršav sa malo
brašna.Razvlačiti testo od centra ka krajevima.Kad ste testo razvukli narendati margarin
po njemu i posoliti.Testo zaviti čaršavom i smotati ga u nauljenu tepsiju.Kao takvo treba da odstoji
dok se ne zagrije rerna 15-20 min.Za to vreme razmutiti žumance i sa njim namazati lepinju
odgore.posuti malo prepečeni susam,suncokret i laneno seme.Staviti komadiće margarina i
posoliti.Staviti u rernu peći na 200C...30 min!
PRIJATNO!
POTREBNO: 600 grama brašna
3dl mlake vode
1 jaje
1dl ulja
1dl mleka
200g margarina
1\2 paklice kvasca
susam
sucokretovo seme (očišćno)
laneno seme
so
šećer
PRIPEMA:Odvojiti 1 dl mlake vode,1dl mleka,pola kašičice šećera i pola paklice kvasca.
Izmešati da se digne kvasac.Kad se kvasac digao dodati belance,1dl ulja,2 kašičice soli.
Mesiti dodavajući postepeno brašno.Kad ste dobili lepo zamešeno testo (kad se
ubode prstom,testo mora da se vrati!)nauljiti testo,ostavi na toplo mesto u šerpi 90 min
da se testo digne.poželjno poklriti kesom!Kada se testo diglo istresti ga na čaršav sa malo
brašna.Razvlačiti testo od centra ka krajevima.Kad ste testo razvukli narendati margarin
po njemu i posoliti.Testo zaviti čaršavom i smotati ga u nauljenu tepsiju.Kao takvo treba da odstoji
dok se ne zagrije rerna 15-20 min.Za to vreme razmutiti žumance i sa njim namazati lepinju
odgore.posuti malo prepečeni susam,suncokret i laneno seme.Staviti komadiće margarina i
posoliti.Staviti u rernu peći na 200C...30 min!
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар