VRBARE se beru na starim panjevima vrbe
s kraja aprila i sve do kraja maja,
izuzetno su ukusne.Slične pilećem belom mesu.
Od njih možete praviti paprikaš,seckane na kockice pa sa lukom i jajima pečene,pitu,
marinirati za zimu ili pohovane.
Podelicu sa vama recept koji sam dobio od moje sestre za pohovane.Kad uberete vrbare,
prvo ih očistite od grančica isečete na manje komade i blanširate 10-15min u vodi sa dodatkom peršuna,selena,celera,zatim ocedite,začinite i pohujete u brašnu,jajima i prezlama.Služi se uz sve vrste salata a najbolje
je uz tatar sos..........
PRIJATNO!


s kraja aprila i sve do kraja maja,
izuzetno su ukusne.Slične pilećem belom mesu.
Od njih možete praviti paprikaš,seckane na kockice pa sa lukom i jajima pečene,pitu,
marinirati za zimu ili pohovane.
Podelicu sa vama recept koji sam dobio od moje sestre za pohovane.Kad uberete vrbare,
prvo ih očistite od grančica isečete na manje komade i blanširate 10-15min u vodi sa dodatkom peršuna,selena,celera,zatim ocedite,začinite i pohujete u brašnu,jajima i prezlama.Služi se uz sve vrste salata a najbolje
je uz tatar sos..........
PRIJATNO!


Нема коментара:
Постави коментар