понедељак, 30. март 2015.

MAKOVNJAČA

 Želeo bih da danas podelim sa vama recept i slike predivnog
  kolača koji sam dobio od moje drugarice Mirjane,koja je
  izuzetna kuvarica i domaćica.
POTREBNO:
 500 g tanke kore za pitu
 250 g maka
 250 g šecera
     4 jaja
     2 dc ulja
     1 kiselo mleko
     1 prašak za pecivo
     1 vanil šecer

PRELIV:
    4 dl vode
 250 g šecera
PRIPREMA:
Umiksati belanca,šecer i vanil šecer pa dodati sve ostale sastojke.
Nauljiti tepsiju pa staviti dve kore pa filovati svaku drugu dok
 se ne utroši.Poklopiti zadnjom korom pa iseći.Peći na 200 c oko
 30 minuta.Za to vreme napraviti preliv,:staviti vodu i šecer da
 proključa..Kad je kolač ispečen,preliti ga,"vruce na vruce"
Ukrasiti sa šlagom i čokoladnim mrvicama.
                                  PRIJATNO!  


 


Нема коментара:

Постави коментар