Želeo bih danas da objavim recept koji često pripremam.
Za sve ljubitelj slatkog kupusa ovaj recept ce biti često
na meniju!Siguran sam u to!
POTREBNO:2kg slatkog kupusa
500 gr iskoštene piletine
150 gr dimljene slanine
150 gr šunke
1 veci crni luk
2 šargarepe
1 celer,paštrnak, peršun
3 cena belog luka
3 kom. lovor list
2 suve feferone
so,biber u zrnu,kim
1 veci paradajz ili 200 ml paradajz pelata
Za sve ljubitelj slatkog kupusa ovaj recept ce biti često
na meniju!Siguran sam u to!
POTREBNO:2kg slatkog kupusa
500 gr iskoštene piletine
150 gr dimljene slanine
150 gr šunke
1 veci crni luk
2 šargarepe
1 celer,paštrnak, peršun
3 cena belog luka
3 kom. lovor list
2 suve feferone
so,biber u zrnu,kim
1 veci paradajz ili 200 ml paradajz pelata
PRIPREMA: Propržiti malo slaninu i šunku pa dodati piletinu isecenu na kockice.
Potom izvaditi meso na toj masti propržiti luk.U proprženi lukdodati povrće isečeno
na kockice.Dinstati oko 5 minuta dok povrće ne omekša,zatim vratiti slaninu,šunku,
meso i ubaciti iseckan kupus,dodati lovorov list,kim,biber u zrnu,suve feferone i
so po ukusu.Doliti oko 2dl paradajz pelata ili oguljen paradajz iseckan na kockice,
2dl tople vode i kuvati oko 1 sat.Kad je gotovo prebaciti sve u tepsiju ili
vatrostalnu činiju i staviti u rernu na 200 c dok se ne uhvati korica. PRIJATNO!
Potom izvaditi meso na toj masti propržiti luk.U proprženi lukdodati povrće isečeno
na kockice.Dinstati oko 5 minuta dok povrće ne omekša,zatim vratiti slaninu,šunku,
meso i ubaciti iseckan kupus,dodati lovorov list,kim,biber u zrnu,suve feferone i
so po ukusu.Doliti oko 2dl paradajz pelata ili oguljen paradajz iseckan na kockice,
2dl tople vode i kuvati oko 1 sat.Kad je gotovo prebaciti sve u tepsiju ili
vatrostalnu činiju i staviti u rernu na 200 c dok se ne uhvati korica. PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар