четвртак, 12. март 2015.

SIBIRSKI SLATKI KUPUS

Želeo bih danas da objavim recept koji često pripremam.
Za sve ljubitelj slatkog kupusa ovaj recept ce biti često
na meniju!Siguran sam u to!
POTREBNO:2kg slatkog kupusa
                      500 gr iskoštene piletine
                      150 gr dimljene slanine
                      150 gr šunke
                      1 veci crni luk
                      2 šargarepe
                      1 celer,paštrnak, peršun
                      3 cena belog luka
                      3 kom. lovor list
                      2 suve feferone
                      so,biber u zrnu,kim
                     1 veci paradajz ili 200 ml paradajz pelata

PRIPREMA: Propržiti malo slaninu i šunku pa dodati piletinu isecenu na kockice.
Potom izvaditi meso na toj masti propržiti luk.U proprženi lukdodati povrće isečeno
 na kockice.Dinstati oko 5 minuta dok povrće ne omekša,zatim vratiti slaninu,šunku,
meso i ubaciti iseckan kupus,dodati lovorov list,kim,biber u zrnu,suve feferone i
so po ukusu.Doliti oko 2dl paradajz pelata ili oguljen paradajz iseckan na kockice,
 2dl tople vode i kuvati oko 1 sat.Kad je gotovo prebaciti sve u tepsiju ili
vatrostalnu  činiju i staviti u rernu na 200 c dok se ne uhvati korica.                                                               PRIJATNO!








Нема коментара:

Постави коментар