недеља, 5. април 2015.

DIVLJI ZEC SA RAŠTANOM

Spremiti divljeg zeca je znanje koje može
samo da se nasledi od starijih.
Siguran sam da ce recept mog dede vam pomoći
kako savršeno spremiti divljeg zeca sa raštanom!
POTREBNO JE:
 1,5kg divlji zec
 4 glavice crnog luka
 1 glavica belog luka
 500g raštana
 4 šargarepe
 1 suva feferona
 3 krompira srednje velicine
   vegeta,mlevena paprika,biber,so
PRIPREMA:
Zec se iseče i ostavi preko noci u hladnoj vodi.Sutradan iseći luk na kockice i propržiti ga.U luk dodati zečetinu,raštan,isečen beli luk,
šargarepu i začine po ukusu.Naliti vodu da ogrezne i kad prokuva smanjiti i kuvati na tihoj vatri oko 3 sata.Sat vremena pre završetka
kuvanja dodati krompir isečen na ploške.
Napomena:Vreme kuvanja zavisi
od starosti zeca,             PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар