Uvek kad hocu da pravim kroasane pravim ih na ovaj način,
jednostavno zato što je najbrži i najukusniji!
ZA TESTO JE POTREBNO:
500 gr mekog brašna
100 ml mlake vode
100 ml mlakog mleka
100 ml ulja
1 jaje za premazivanje
2 kašičice soli
1/2 kašičice šecera
25 gr svežeg kvasca
susam,laneno seme
ZA NADEV JE POTREBNO:
100 gr salame(šunkarica,kulen,čajna)po želji
100 sira trapista
50 gr margarina
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da se odmara 50 min.
Nadošlo testo premesiti, podeliti na dve jufke,svaku razviti na debljinu oko
pola santimetra i iseći tako da dobijete 16 trouglova(svaka jufka po osam).
Na svaki trougao staviti po jedno parče salame,(ovog puta cu malo dati mašti
na volju,a možete i vi), sira i pola kašičice margarina.Motati kroasane od
šireg dela ka užem.U tepsiju staviti papir za pečenje pa slagati motane
kroasane.Premazati umućenim jajetom i posuti proprženi susam i laneno seme
(može i morska so).Peći na 200c-25 min. PRIJATNO!
.
jednostavno zato što je najbrži i najukusniji!
500 gr mekog brašna
100 ml mlake vode
100 ml mlakog mleka
100 ml ulja
1 jaje za premazivanje
2 kašičice soli
1/2 kašičice šecera
25 gr svežeg kvasca
susam,laneno seme
ZA NADEV JE POTREBNO:
100 gr salame(šunkarica,kulen,čajna)po želji
100 sira trapista
50 gr margarina
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da se odmara 50 min.
Nadošlo testo premesiti, podeliti na dve jufke,svaku razviti na debljinu oko
pola santimetra i iseći tako da dobijete 16 trouglova(svaka jufka po osam).
Na svaki trougao staviti po jedno parče salame,(ovog puta cu malo dati mašti
na volju,a možete i vi), sira i pola kašičice margarina.Motati kroasane od
šireg dela ka užem.U tepsiju staviti papir za pečenje pa slagati motane
kroasane.Premazati umućenim jajetom i posuti proprženi susam i laneno seme
(može i morska so).Peći na 200c-25 min. PRIJATNO!
.
Нема коментара:
Постави коментар