четвртак, 16. април 2015.

PUNJENI KROASANI (filled croissants)

Uvek kad hocu da pravim kroasane pravim ih na ovaj način,
jednostavno zato što je najbrži i najukusniji!
ZA TESTO JE POTREBNO:
    500 gr mekog brašna
    100 ml mlake vode
    100 ml mlakog mleka
    100 ml ulja
    1 jaje za premazivanje
    2 kašičice soli
    1/2 kašičice šecera
    25 gr svežeg kvasca
    susam,laneno seme
ZA NADEV JE POTREBNO:
    100 gr salame(šunkarica,kulen,čajna)po želji
    100 sira trapista
     50 gr margarina
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da se odmara 50 min.
Nadošlo testo premesiti, podeliti na dve jufke,svaku razviti na debljinu oko
pola santimetra i iseći tako da dobijete 16 trouglova(svaka jufka po osam).
Na svaki trougao staviti po jedno parče salame,(ovog puta cu malo dati mašti
 na volju,a možete i vi), sira i pola kašičice margarina.Motati kroasane od
šireg dela ka užem.U tepsiju staviti papir za pečenje pa slagati motane
kroasane.Premazati umućenim jajetom i posuti proprženi susam i laneno seme
(može i  morska so).Peći na 200c-25 min.   PRIJATNO!





.      

Нема коментара:

Постави коментар