среда, 1. април 2015.

POSNA LEPINJA SA BELIM LUKOM I RUZMARINOM

Recept za vrlo ukusnu lepinju koja se može služiti u svim prilikama,
pogotovo u vreme posta!
POTREBNO:  750g belog brasna
                         1/2 paklice kvasca
                         3dl  mlake vode
                               so,šećer
 MARINADA:  4-5 čena belog luka
                         15   listova svežeg ruzmarina
                           1dl maslinovo ulje
PRIPREMA:U mlaku vodu dodati pola kašičice šećera i ostaviti da  se kvasac digne.
                      Kad se kvasac digao dodati dve kašičice soli i brašno pa umesiti glatko
                      testo.Ostaviti  poklopljeno testo da odmori 30 minuta,kad se testo diglo
                      zamesiti ga još jednom pa ga ravnomerno razvući u tepsiju.Izbušiti prstom
                      testo pa ga preliti marinadom od maslinovog ulja sa sitno seckanim
                     ruzmarinom i belim lukom.Takvo testo ostaviti da odstoji još 30 minuta.
                    Peći na 200c-20 minuta.              PRIJATNO!



Нема коментара:

Постави коментар