Recept za vrlo ukusnu lepinju koja se može služiti u svim prilikama,
pogotovo u vreme posta!
POTREBNO: 750g belog brasna
1/2 paklice kvasca
3dl mlake vode
so,šećer
MARINADA: 4-5 čena belog luka
15 listova svežeg ruzmarina
1dl maslinovo ulje
PRIPREMA:U mlaku vodu dodati pola kašičice šećera i ostaviti da se kvasac digne.
Kad se kvasac digao dodati dve kašičice soli i brašno pa umesiti glatko
testo.Ostaviti poklopljeno testo da odmori 30 minuta,kad se testo diglo
zamesiti ga još jednom pa ga ravnomerno razvući u tepsiju.Izbušiti prstom
testo pa ga preliti marinadom od maslinovog ulja sa sitno seckanim
ruzmarinom i belim lukom.Takvo testo ostaviti da odstoji još 30 minuta.
Peći na 200c-20 minuta. PRIJATNO!
pogotovo u vreme posta!
POTREBNO: 750g belog brasna
1/2 paklice kvasca
3dl mlake vode
so,šećer
MARINADA: 4-5 čena belog luka
15 listova svežeg ruzmarina
1dl maslinovo ulje
PRIPREMA:U mlaku vodu dodati pola kašičice šećera i ostaviti da se kvasac digne.
Kad se kvasac digao dodati dve kašičice soli i brašno pa umesiti glatko
testo.Ostaviti poklopljeno testo da odmori 30 minuta,kad se testo diglo
zamesiti ga još jednom pa ga ravnomerno razvući u tepsiju.Izbušiti prstom
testo pa ga preliti marinadom od maslinovog ulja sa sitno seckanim
ruzmarinom i belim lukom.Takvo testo ostaviti da odstoji još 30 minuta.
Peći na 200c-20 minuta. PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар