понедељак, 13. април 2015.

KREM TORTA

Danas ću podeliti sa  vama recept za brzu  i veoma ukusnu tortu!
Torta koja se topi u ustima!
ZA KORU JE POTREBNO:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mlevenih lešnika
  • 2 kašike brašna
ZA FIL JE POTEBNO:

  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g napolitanki
  • 100g čokolade za kuvanje
  • šlag
PRIPREMA:
Za koru umiksati belanca i šećer u šne pa zatim dodati ostale sastojke za koru.U tepsiju staviti papir za pečenje istresti smesu za koru  i peći oko 15 min na 180 c.Za fil umutiti 5 žumanca sa 5 kašika šećera. U tu masu dodati 3 kesice pudinga od vanile, promešati mikserom da se sjedini, pa skuvati u 1 l  mleka. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250g margarina sa 200g prah šećera. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 200g rendanih napolitanki od lešnika (zamrznuti ih predhodno). U drugi deo dodati 100gr otopljene čokolade.Filovati- kora-fil od napolitanki-fil od čokolade-šlag!                                                    PRIJATNO!


Нема коментара:

Постави коментар