Danas ću podeliti sa vama recept za brzu i veoma ukusnu tortu!
Torta koja se topi u ustima!
ZA KORU JE POTREBNO:
Za koru umiksati belanca i šećer u šne pa zatim dodati ostale sastojke za koru.U tepsiju staviti papir za pečenje istresti smesu za koru i peći oko 15 min na 180 c.Za fil umutiti 5 žumanca sa 5 kašika šećera. U tu masu dodati 3 kesice pudinga od vanile, promešati mikserom da se sjedini, pa skuvati u 1 l mleka. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250g margarina sa 200g prah šećera. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 200g rendanih napolitanki od lešnika (zamrznuti ih predhodno). U drugi deo dodati 100gr otopljene čokolade.Filovati- kora-fil od napolitanki-fil od čokolade-šlag! PRIJATNO!
Torta koja se topi u ustima!
ZA KORU JE POTREBNO:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g napolitanki
- 100g čokolade za kuvanje
- šlag
Za koru umiksati belanca i šećer u šne pa zatim dodati ostale sastojke za koru.U tepsiju staviti papir za pečenje istresti smesu za koru i peći oko 15 min na 180 c.Za fil umutiti 5 žumanca sa 5 kašika šećera. U tu masu dodati 3 kesice pudinga od vanile, promešati mikserom da se sjedini, pa skuvati u 1 l mleka. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250g margarina sa 200g prah šećera. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 200g rendanih napolitanki od lešnika (zamrznuti ih predhodno). U drugi deo dodati 100gr otopljene čokolade.Filovati- kora-fil od napolitanki-fil od čokolade-šlag! PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар