петак, 13. фебруар 2015.

JUNEĆA KREM ČORBA OD KARFIOLA

Pravi izazov za prave kuvare!he he...
Izuzetno lepa čorba koja je vredna svakog minuta pripremanja!!!



POTREBNO:2 juneće mesnate kosti
                       1 celer
                       2 šargarepe
                       100 grama graška
                       1 peršun
                       1 crni luk
                       1  karfiol
                       1 kašika mešavine začina
                       1 suva feferona
                        rezanci
                        biber,so po ukusu
                 
PRIPREMA:Juneće kosti staviti u ekspres lonac sa 1,7 l vode.Kuvati 30 min.
Ostaviti da se ohladi,pa izvaditi meso i iskostiti.Vodu iz ekspes lonca procediti
kroz cediljku u šerpu.dodati  sitno seckan celer, šargarepu peršun,crni luk
 grašak,suvu fefernu,iskoštenu junetinu,kašiku mešavine začina i karfiol presečen na dva dela.Kuvati
 30 minuta pa izvaditi karfiol i uzmiksati ga u blenderu.Miksovani karfijol vratiti
u čorbu i kuvati 1 sat.Pred kraj dodati rezance. Dodati so i biber po ukusu.
PRIJATNO!








Нема коментара:

Постави коментар