JEDAN STARINSKI RECEPT VEOMA LEPOG KOLAČA
KOJI ĆE VAM SE SIGURNO DOPASTI!
POTREBNO JE ZA ROLAT: 6 JAJA
6 KAŠIKA ŠECERA
6 KAŠIKA BRAŠNA
PEKMEZ OD KAJSIJA
5 ŽUMANACA
2 KAŠIKE ŠECERA
4 KAŠIKE BRAŠNA
2 VANIL ŠECERA
ZA DRUGI FIL: 5 BELANACA
200 GRAMA ŠECERA
SOK OD POLA LIMUNA
PRIPREMA ZA ROLAT:6 BELANACA UMUTITI SA ŠEST KAŠIKA ŠECERA,ZATIM SE DODAJE 6 ŽUMANACA JEDNO PO JEDNO.POTOM SE DODAJE BRAŠNO,SMANJITI BRZINU MIXERA.ISTRESTI U PODMAZANU ULJEM PECI NA 200 C OKO 15 MINUTA.KAD SE IZVADI IZ TEPSIJE NAMAZATI GA PEKMEZOM OD KAJSIJA I UVITI U ROLAT.SEĆI GA NA ŠNITE OD 1 DO 2 SANTIMETRA I REDJATI NA TACNU.
PRIPREMA ZA PRVI FIL:U POLA LITRE PROKUVANOG MLEKA SA 200 GRAMA ŠECERA ZAKUVATI 5 ŽUMANACA,2 KAŠIKE ŠECERA,4 KAŠIKE BRAŠNA I 2 VANIL ŠECERA.KAD SE SKUVA VRUCE SE PRELIJE PREKO ROLATA.
PRIPREMA DRUGOG FILA:UMIKSATI U METALNOJ POSUDI CVRSTO PET BELANACA,
POLAKO DODAVATI 200 GRAMA ŠECERA U NJIH I SOK OD POLA LIMUNA.KAD SE
UMUTI,POSUDU STAVITI U DRUGU POSUDU SA KLJUCALOM VODOM NA RINGLI I MUTITI RUCNO JOŠOKO 5 DO 10 MINUTA!STAVITI GA NA PREDHODNI ŽUTI FIL!
PRIJATNO!
KOJI ĆE VAM SE SIGURNO DOPASTI!
POTREBNO JE ZA ROLAT: 6 JAJA
6 KAŠIKA ŠECERA
6 KAŠIKA BRAŠNA
PEKMEZ OD KAJSIJA
ZA PRVI FIL: POLA LITRE MLEKA
200 GRAMA ŠECERA5 ŽUMANACA
2 KAŠIKE ŠECERA
4 KAŠIKE BRAŠNA
2 VANIL ŠECERA
ZA DRUGI FIL: 5 BELANACA
200 GRAMA ŠECERA
SOK OD POLA LIMUNA
PRIPREMA ZA ROLAT:6 BELANACA UMUTITI SA ŠEST KAŠIKA ŠECERA,ZATIM SE DODAJE 6 ŽUMANACA JEDNO PO JEDNO.POTOM SE DODAJE BRAŠNO,SMANJITI BRZINU MIXERA.ISTRESTI U PODMAZANU ULJEM PECI NA 200 C OKO 15 MINUTA.KAD SE IZVADI IZ TEPSIJE NAMAZATI GA PEKMEZOM OD KAJSIJA I UVITI U ROLAT.SEĆI GA NA ŠNITE OD 1 DO 2 SANTIMETRA I REDJATI NA TACNU.
PRIPREMA ZA PRVI FIL:U POLA LITRE PROKUVANOG MLEKA SA 200 GRAMA ŠECERA ZAKUVATI 5 ŽUMANACA,2 KAŠIKE ŠECERA,4 KAŠIKE BRAŠNA I 2 VANIL ŠECERA.KAD SE SKUVA VRUCE SE PRELIJE PREKO ROLATA.
PRIPREMA DRUGOG FILA:UMIKSATI U METALNOJ POSUDI CVRSTO PET BELANACA,
POLAKO DODAVATI 200 GRAMA ŠECERA U NJIH I SOK OD POLA LIMUNA.KAD SE
UMUTI,POSUDU STAVITI U DRUGU POSUDU SA KLJUCALOM VODOM NA RINGLI I MUTITI RUCNO JOŠOKO 5 DO 10 MINUTA!STAVITI GA NA PREDHODNI ŽUTI FIL!
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар