понедељак, 23. фебруар 2015.

KOH

JEDAN STARINSKI RECEPT VEOMA LEPOG KOLAČA
KOJI ĆE VAM SE SIGURNO DOPASTI!

POTREBNO JE ZA ROLAT: 6 JAJA
                                                    6 KAŠIKA ŠECERA
                                                    6 KAŠIKA BRAŠNA
                                                      PEKMEZ OD KAJSIJA
                          ZA PRVI FIL:   POLA LITRE MLEKA 
                                                    200 GRAMA ŠECERA
                                                    5 ŽUMANACA
                                                    2 KAŠIKE ŠECERA
                                                    4 KAŠIKE BRAŠNA
                                                    2 VANIL ŠECERA
                     ZA DRUGI FIL:   5 BELANACA
                                                    200 GRAMA ŠECERA
                                                    SOK OD POLA LIMUNA
PRIPREMA ZA ROLAT:6 BELANACA UMUTITI SA ŠEST KAŠIKA ŠECERA,ZATIM SE DODAJE 6 ŽUMANACA JEDNO PO JEDNO.POTOM SE DODAJE BRAŠNO,SMANJITI BRZINU MIXERA.ISTRESTI U PODMAZANU ULJEM PECI NA 200 C OKO 15 MINUTA.KAD SE IZVADI IZ TEPSIJE NAMAZATI GA PEKMEZOM OD KAJSIJA I UVITI U ROLAT.SEĆI GA NA ŠNITE OD 1 DO 2 SANTIMETRA I REDJATI NA TACNU.
PRIPREMA ZA PRVI FIL:U POLA LITRE PROKUVANOG MLEKA SA 200 GRAMA ŠECERA ZAKUVATI 5 ŽUMANACA,2 KAŠIKE ŠECERA,4 KAŠIKE BRAŠNA I 2 VANIL ŠECERA.KAD SE SKUVA VRUCE SE PRELIJE PREKO ROLATA.
PRIPREMA DRUGOG FILA:UMIKSATI U METALNOJ POSUDI CVRSTO PET BELANACA,
POLAKO DODAVATI 200 GRAMA ŠECERA U NJIH I SOK OD POLA LIMUNA.KAD SE
UMUTI,POSUDU STAVITI U DRUGU POSUDU SA KLJUCALOM VODOM NA RINGLI I MUTITI RUCNO JOŠOKO 5 DO 10 MINUTA!STAVITI GA NA PREDHODNI ŽUTI FIL!
                                                PRIJATNO! 

Нема коментара:

Постави коментар