Moram podeliti sa vama nešto vrlo praktično,i ekonomično!
Zimsko vreme,vreme kiselog kupusa,podvarka, itd
Sigurno vam je nekad ostalo od prethodnog dana podvarka ili kuvanog,prženog kiselog kupusa.
U mom slučaju,pravio sam prženi kiseli kupus sa slaninom i kobasicom.
Sta uraditi sutradan sa ostatkom kupusa!
EVO REŠENJA!
POTREBNO JE: 500 grama brašna
1 kašičica soli
3 dl mlake vode
przeni kiseli kupus od podvarka
PRIPREMA :Pomešati brašno so i mlaku vodu.Umesiti testo.
Podeliti na dve jufkice i ostaviti prekrivene krpom od 30 min do 45 min.
Za to vreme ocediti kupus.Razvuci jufku,posuti malo uljem i pobacati
kupus po testu.Voditi računa da se zadnji deo testa ne filuje jer bi mogao
popucati pri zamotavanju.Zamotati čaršafom od filovanog dela ka nefilovanom
i staviti u nauljenu tepsiju.Isto učiniti i sa drugom jufkom.Meni je nestalo nadeva
pa sam dopunio nadev sa krompirom i lukom,he he..Ubaciti i drugu jufku u tepsiju
,premazati uljem i peći na 200C od 30 do 35 min.
PRIJATNO!
.
Zimsko vreme,vreme kiselog kupusa,podvarka, itd
Sigurno vam je nekad ostalo od prethodnog dana podvarka ili kuvanog,prženog kiselog kupusa.
U mom slučaju,pravio sam prženi kiseli kupus sa slaninom i kobasicom.
Sta uraditi sutradan sa ostatkom kupusa!
EVO REŠENJA!
POTREBNO JE: 500 grama brašna
1 kašičica soli
3 dl mlake vode
przeni kiseli kupus od podvarka
PRIPREMA :Pomešati brašno so i mlaku vodu.Umesiti testo.
Podeliti na dve jufkice i ostaviti prekrivene krpom od 30 min do 45 min.
Za to vreme ocediti kupus.Razvuci jufku,posuti malo uljem i pobacati
kupus po testu.Voditi računa da se zadnji deo testa ne filuje jer bi mogao
popucati pri zamotavanju.Zamotati čaršafom od filovanog dela ka nefilovanom
i staviti u nauljenu tepsiju.Isto učiniti i sa drugom jufkom.Meni je nestalo nadeva
pa sam dopunio nadev sa krompirom i lukom,he he..Ubaciti i drugu jufku u tepsiju
,premazati uljem i peći na 200C od 30 do 35 min.
PRIJATNO!
.
EKSTRA.....:)
ОдговориИзбриши