петак, 27. фебруар 2015.

PROLEĆNA ČORBA SA VALJUŠCIMA

Čorba za koju sam siguran da će te zavoleti pri prvom zalogaju!!!

POTREBNO:

  • 2 crna luka
  • 2 iskoštena bataka
  • 2 šargarepe
  • 100 grama graška
  • 100 grama boranije
  • 1 manji celer
  • 1 suva feferona
  • 1 jaje
  • brašno 
  • mešavina začina 
  • mirodjija
  • so i biber po ukusu 
 PRIPREMA:U šerpi na malo ulja propržiti iseckan luk pa dodati na kockice iseckanu piletinu.
                        Povrće oprati,očistiti i iseći sitno pa dodati u šerpu.Pržiti dva-tri minuta da povrće
                        omekša,zatim dodati oko 2 litre vode,suvu feferonu,kašiku mešavine začina i malu
                        kašikicu mirodjije.Kuvati oko 1 sat.Pred kraj u činiji napraviti smesu od jednog
                        jajeta,brašna,malo soli i vode.Dodavati u kipuću čorbu na vrh kašike smesu malo
                        po malo.Ostaviti da vri još dva- tri minuta.Dodati so i biber po ukusu.
                                                                       PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар