Polemika oko idealnog testa za picu vodi se već jako dugo.
Isprobao sam puno recepata za testo ali mislim da je ovo najbolje!
POTREBNO:1 dl mleka
pola kašičice šećera
pola paklice kvasca
3 dl mlake vode
1 kašičica soli
500 grama brašna
PRIPREMA
1 dl mleka,3dl mlake vode(ne vrele),pola kasicice šecera,
u to izmrviti pola kvasca i sacekati da se digne na površinu,
kad se digne staviti kasicicu soli i 500 grama brašna,
i mesi,dodavati brašno po potrebi dok se ne umesi testo,
kad se ubode prstom,mora da se vrati.!!
Mora biti meko kako kažu stare bake,kao grudi devojke,
he he..!namazati uljem,
1sat i 30 min da odstoji u ciniji na toplom pokriveno kesom.
Posle 1sat i 30 min premesiti i vratiti u ciniju,
pokriti ponovo kesom i staviti u frizider.Seći i
uzimati po potrebi,Što duze stoji to je podloga bolja!
Treći dan je najbolja!Tanko razvuci,sa strane ostaviti malo deblje!
Na podlogu stavljati omiljene sastojke.
U rernu na 250 stepeni od 13 do 15 min! PRIJATNO!
Isprobao sam puno recepata za testo ali mislim da je ovo najbolje!
POTREBNO:1 dl mleka
pola kašičice šećera
pola paklice kvasca
3 dl mlake vode
1 kašičica soli
500 grama brašna
PRIPREMA
1 dl mleka,3dl mlake vode(ne vrele),pola kasicice šecera,
u to izmrviti pola kvasca i sacekati da se digne na površinu,
kad se digne staviti kasicicu soli i 500 grama brašna,
i mesi,dodavati brašno po potrebi dok se ne umesi testo,
kad se ubode prstom,mora da se vrati.!!
Mora biti meko kako kažu stare bake,kao grudi devojke,
he he..!namazati uljem,
1sat i 30 min da odstoji u ciniji na toplom pokriveno kesom.
Posle 1sat i 30 min premesiti i vratiti u ciniju,
pokriti ponovo kesom i staviti u frizider.Seći i
uzimati po potrebi,Što duze stoji to je podloga bolja!
Treći dan je najbolja!Tanko razvuci,sa strane ostaviti malo deblje!
Na podlogu stavljati omiljene sastojke.
U rernu na 250 stepeni od 13 do 15 min! PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар