Italijansko tradicionalno jelo na moj način za koje sam siguran da će vam se dopasti!!!
2 luka
1 šolja mleka
2 jaja
1 velika kašika pavlake
1 velika kašika brašna
domaći mlinci
kisela voda
nekoliko kapi sirćeta
peršunov list,bosiljak
mešavina začina,so i biber
ulje,kašičica mlevene slatke paprike
PRIPREMA:Sitno iseckati luk i propržiti nekoliko minuta.Dodati mleveno meso,
so, biber,bosiljak i mlevenu papriku i.dinstati oko 40 minuta.
Za to vreme napraviti bešamel sos tako što ćemo nasuti u šerpicu malo
ulja i veliku kašiku brašna.Mešati varjačom dok se ne rastopi,polako
uz mešanje dodavati mleko iz šolje u koje je dodato pola
kašičice mešavine začina,peršunov list i nekoliko kapi sirćeta.Mešati varjačom
dok se ne dobije sos, skloniti sa ringle,sačekati da se malo prohladi pa dodati
veliku kašiku pavlake.Sačekati još 10 min pa dodati 2 jaja i izmešati viljuškom
( slika 1,2).Pošto se meso izdinstalo(slika 3) počinjemo sa slaganjem lazanje!
Domaći mlinci se malo potope u kiselu vodu i slažu u vatrostalnu činiju(slika 4).
Na njih se filuje meso pa bešamel sos.(slika 5) i tako redom dok se ne potroše sastojci.
.Napomena!Ostaviti bešamel sosa da se preliju mlinci koji će biti zadnji u nizu(slika 6,7) . Peći u rerni zagrejanoj na 200C-40 minuta.
PRIJATNO!
PRIJATNO!
SLIKA 2 |
SLKA 3 |
SLIKA 4 |
SLIKA 5 |
SLIKA 6 |
SLIKA 7 |
Нема коментара:
Постави коментар